Facebook
Fotogallerij

Waar kan je ons vinden?Grotere kaart weergeven

Lokalen (niet te huur)

Natuurlijk kunnen we altijd bij ons in de eigen chiro terecht. Enkele jaren geleden hebben we daar met enkele vrijwilligers nieuwe lokalen neergezet en we mogen er terecht trots op zijn. Iedere afdeling heeft zijn eigen lokaal die door hen zelf onderhouden wordt en dus ook naar eigen smaak (in samenspraak met de leiding natuurlijk) kan ingericht worden. In deze lokalen kunnen we spelen doen als het eens slecht weer is. Ook kunnen de leden hier samenkomen voordat de chiro begint, zo kunnen ze weer eens bijpraten wat ze op school hebben gedaan. Er is ook de mogelijkheid om de vier lokalen met elkaar te verbinden en zo één groot lokaal te maken waar we dan de speciale dagen zoals de komst van Sinterklaas, de Paashaas of de Kerstman kunnen laten doorgaan. Buiten deze vier lokalen hebben we ook een ingerichte keuken (zo kunnen we voor onze leden warme choco of soep maken tijdens de wintermaanden) en deftige toiletten.

Koer

In onze chiro hebben we ook een eigen koer, hier spelen we klassieke spelen als voetbal, mureke sjot, tienbal enzo. Hier komen we ook met z’n allen samen tijdens de opening. Vanaf 13.30u zijn de leden hier welkom en kunnen onder toezicht van de leiding al wat inleven voordat de chiro echt begint. En last but not least hebben we ook onze eigen speeltuin!

Pleintje

In de buurt van onze lokalen hebben we ook nog het ‘Pleintje’ zoals dat hier genoemd wordt. Dit is een speelpleintje met voetbal- en basketbalveld, maar ook een paar skate-toestellen. Ook zijn er enkele zitbanken aanwezig en een paar speeltuigjes voor kleine kindjes. Veel fantasie moet je niet hebben om te weten dat er hier vele spelen kunnen gespeeld worden. Komt er nog bij dat er rondom dat pleintje bomen en struiken staan en je weet dat het daar ideaal is om verstopperke of potteke stamp te spelen.

Katrientje

Iets dichterbij dan het pleintje hebben we nog een klein grasveldje met speelhuisje. Soms wordt hier een kleinere activiteit georganiseerd of amuseert onze kleinste groep (maar ook soms de groten) zich in en rond het huisje, de schommel en het schuilkotje. Onze speciale activiteiten zoals Spaghetti, restaurant, dia’s… gaan door in het gebouw “t Katrientje”zelf.

Schorre

De chiro is gelegen vlak naast het recreatiedomein de Schorre, wel gekend van activiteiten als “Kitsegem”,”Schorre Klassiek” of “Mano Mundo”. Hier kunnen we ons dan ook écht uitleven en vuil worden. Hier is ook een speeltuin aanwezig waar we tijdens een vrij moment gretig gebruik van maken. Hoe zou je zelf zijn als je zo’n prachtige speeltuin met waterpark voor je neus zag verschijnen? De schorre staat ook vol bomen en parcours wat dit ideaal maakt voor een paradag bevoorbeeld.

De putten

Dé plaats om er eens tegenaan te gaan! Daar spelen we meestal hevige spelen, dit wil zeggen dat we héél vuil worden. Alleen moet je oppassen voor de vele netels, maar dat neemt iedereen er graag bij als we maar kunnen ravotten en vuil worden! Laat de mama’s (of moderne papa’s) maar wassen.

Park

Het park van Boom kennen de meeste hier ook wel, daar is vanalles te beleven. Zo hebben we daar de megacoole speeltuin, die soms helemaal ingenomen wordt door één of ander spel (natuurlijk gaan we daarbij de aanwezige kindjes niet storen… ze mogen trouwens altijd meedoen als we daar zijn). Maar we hebben daar ook de vele bomen die ons van uitstekende verstopplaatsen voorzien, of het openlucht zwembad dat zalig om je eens te verfrissen. Of een atletiekpiste als we eens in een sportieve bui zijn. Of een enorm plein als we véél moed hebben om dat een paar keer over te lopen met een spel als rugby…
Mogelijkheden in overschot dus.

Andere plaatsen

Natuurlijk durven we ook eens buiten deze terreinen de wereld te gaan verkennen. Zo kan het zijn dat we gaan zwemmen of muurklimmen. Ook zijn we ooit eens met de kleinsten naar pirateneiland geweest. Met de Rakwi’s gaan klimmen en met de oudsten op TTB. Dat allemaal aan goedkopere tarieven, gewoon omdat we in groep zijn. Da’s toch mooi meegenomen? Natuurlijk kan het ook zijn dat één van de leden met een nieuw, fantastisch supergraaf idee afkomt…. dan willen we ons daar altijd wel eens aan wagen.