Facebook
Fotogallerij

Zo gaat het hier aantoe…

Wij zijn chiro Calimero en we doen het goed, dat chiro zijn! Ook al zijn we niet zo’n kleine chiro meer, iedereen kent elkaar. Dit wil zeggen dat de oudste hun ervaringen kunnen delen met de kleinsten en omgekeerd. Zo hoeven nieuwe speelclubbertjes zich niet in een totaal vreemde omgeving te begeven. Er zijn ook nog de leiding die elke zondag vanaf 13.30u klaarstaan voor opvang van je lieve kind. Een jeugdbeweging is natuurlijk hoofdzakelijk spelen en amuseren! Uiteraard doen we dat dan ook. Omdat we in een kleinere groep spelen kennen we ieder lid en ook hun karaktertjes zijn ons niet vreemd. Daardoor weten we wat de leden graag doen, dit is handig om ervoor te zorgen dat iedereen zich ten volle kan geven in een spel. Soms willen we wel eens met een grotere groep spelen en dan gaan we opzoek naar een andere jeugdbeweging, want ook samenspel is van groot belang. Zo maakt uw kind vele vriendjes en zal het ook sociaal openbloeien. Je zal het merken, zit je kind in een jeugdbeweging, dan heeft die steeds plezier, zelfs in de kleinste dingen.

 

Merci voor alle vrijwilligers

 

Ook zijn wij een gemengde chiro, wat sommige spelen een extra leuk tintje geeft… Ken je spelen als Ontrouwe Echtgenoot of Rapegame (voor wie ze niet kent, niet alles al te letterlijk nemen)? Jongens leren dat het ook eens tof is om niet steeds de stoere te moeten uithangen, dat knutselen evengoed best leuk kan zijn. Meisjes leren zichzelf te verdedigen door spelen als Rugby of Zak van Jan Breydel (zij gaan er soms heviger voor dan de jongens). Je ziet het… een jeugdbeweging leert je kind veel bij over het leven. Dat niet alles met geweld moet opgelost worden en dat niet alles draait om mooi en elegant wezen. In een chiro kan je jezelf gewoon laten gaan in een verkleedpartij of een zalig spel, gewoon jezelf kunnen zijn,

 

DAAR DRAAIT CHIRO OM.

En voila we hebben ons voorgesteld. Hopelijk hebben we je de zin gegeven om verder te gaan. Want chiro is en blijft boeiend! Nog niet ontdekt? Neem dan de proef op de som en kom eens langs! We beloven dat het de moeite wordt! Onze chiro is gemakkelijk te vinden:

 

Schoolstraat 2850 Boom, dit is achter de kerk van de wijk Bosstraat. Voor eventuele vragen kan je bij ons terecht via info@chiro-calimero.be.

 

Voor meer informatie kijk bij ‘afdelingen’ en ‘boekje’. Daar vind je info over de leiding en de activiteiten.